Sunday, March 31, 2013

MALAYSIA NEGARA BERDAULAT

Dengar cerita seorang pemain import dari kelab bolasepak ATM berminat untuk menjadi warganegara Malaysia...betul ke..? Tapi pada masa yang sama beliau mengatakan masih sayangkan negaranya sambil ketawa. Itulah jawapannya bila ditanya oleh seorang wartawan yang menganggap ia hanyalah gurauan.

Betul atau tidak bukanlah persoalan, yang penting cuba kita fikirkan kenapa orang luar berminat untuk jadi warganegara Malaysia. Mesti ada sesuatu yang menarik di negara ini. Kecewa sekali bila dengar ada rakyat Malaysia menjadi tali barut pengganas di Lahat Datu...sanggup menjual maruah negara semata-mata untuk kepentingan diri sendiri.

Banyak pengorbanan yang telah dilakukan oleh pejuang-pejuang dahulu untuk mencapai kemerdekaan, tapi apa yang kita lakukan untuk mengekalkan kemerdekaan itu..? Perlukah lagi pengorbanan nyawa perwira untuk Malaysia..? Tepuk dada tanya selera..

MALAYSIA NEGARA BERDAULAT
saya mengajak semua rakan2 pertahankan kedaulatan ini dengan penulisan blog, laman sosial dan apa cara sekalipun.. jangan benarkan orang luar menghina, meceroboh dan menodai negara tercinta.

No comments:

Post a Comment